Grilovaná kukuřice se zelenou omáčkou
Seznam surovin
- kukuřice 4 kusy (mladá )
- petržel hladkolistá 100 gramů (lístky)
- česnek 3 stroužky
- olej olivový 2 lžíce
- koriandr 1 lžíce (pokrajený)
- pepř černý 1 lžíce (drcený)
- ocet 1 lžička
- paprička chilli červená 1 kus
- sůl
- pepř
Na omáčku:
- paprika zelená 1 kus
- kapary 1 lžíce (pokrájené)
- ančovičky 1 lžíce (nakrájené)
- chléb toastový 2 plátky (světlý)
Postup přípravy
Připravíme marinádu: v misce smícháme olej s utřeným česnekem, nakrájenými bylinkami, pepřem, plátky chilli papričky bez semínek a solí. Klasy očistíme, položíme na alobal, potřeme marinádou a zabalíme.
Kukuřici grilujeme asi 20 minut. Během pečení ji pomalu otáčíme. Potom jí rozbalíme a dopečeme bez alobalu.
Z toastového chleba okrájíme kůrku a střídku v sekacím strojku nebo mixéru nasekáme na jemnou drť. Papriku opláchneme, zbavíme nejedlých částí a nakrájíme na větší kousky. Společně s kapary, ančovičkami, olejem a octem vše najemno nasekáme v sekacím strojku (mixéru). Nakonec vmícháme chlebovou drť, abychom omáčku zahustili a zjemnili.. Omáčku ochutíme solí a pepřem.
Načítám komentáře...