Grilovaná zelenina
Seznam surovin
- lilek 1 kus
- paprika 3 kusy (různě barevná)
- cuketa 2 kusy
- česnek 2 paličky
- fenykl 1 kus
- cibulka jarní 1 svazek
- česnek 3 stroužky
- petržel hladkolistá 1 hrst
- olej olivový
- sůl
Postup přípravy
Hlávky česneku rozkrojíme na poloviny, lilek nakrájíme na plátky silné asi jako prst, cukety nakrájíme podélně na tenké plátky. Papriky rozkrojíme na půlky, odstraníme jadřinec a dlaní rozmačkneme o pracovní plochu.
Fenykl nakrájíme asi na 8 dílů. Zeleninu grilujeme po obou stranách.
Před podáváním ochutíme: česnek rozdrtíme a důkladně promícháme s nakrájenou petrželí a ostatními přísadami.
Poznámka k receptu
Grilovanou zeleninu si můžete připravit i v troubě a použít třeba jako zdravou přílohu k masu.
Načítám komentáře...