Grilovaná zelenina s petrželkovou marinádou
Seznam surovin
- lilek 1 kus
- paprika 4 kusy
- rajčata 4 kusy
- cibule červená 2 kusy
- cuketa 1 kus
Na marinádu:
- olej olivový 70 mililitrů
- šťáva citronová 1 lžíce
- petržel kadeřavá/kudrnka 1 lžíce
- česnek 2 stroužky
- tymián 1 lžička
- sůl mořská
- pepř
Postup přípravy
Lilek nakrájejte na 1-2 cm silné plátky, posypte solí a nechte vypotit.
Lilek osušte. Nakrájejte papriky a rajská jablíčka na půlky, červenou cibuli na silnější kolečka, cuketu na 2 cm silné plátky.
V misce smíchejte olej s citronovou šťávou, solí, pepřem, prolisovaným česnekem, nasekanou petrželkou a tymiánem.
Marinádou potřete zeleninu, grilujte ji z obou stran a během grilování potírejte marinádou. K zelenině si opečte na půlky překrojenou bagetu, kterou můžete potřít bylinkovým máslem nebo marinádou na zeleninu.
Podávejte s různými studenými omáčkami.
Načítám komentáře...