Grilovaný lilek s rajčaty

Seznam surovin

Nákupní seznam na e-mail

Postup přípravy

1. Mozzarellu natrhejte na drobné kousky, vsypte do misky a zalijte ji smetanou. Promíchejte, podle chuti můžete i osolit (záleží na slanosti sýra a na tom, zda použijete ančovičkový olej, který bývá slaný dost). Rajčata i lilky nakrájejte na plátky, lilky navíc nasucho zprudka ogrilujte.

2. Na talíři střídejte plátky lilku a rajčat, přidejte i polosušená cherry rajčata a ančovičky a zalijte je mozzarellou. Nakonec lehce zakápněte olivovým nebo ančovičkovým olejem a posypte čerstvou bazalkou.

Poznámka k receptu

Stracciatella není jen druh zmrzliny, ale i oblíbená směs natrhaného sýra a smetany (stracciare totiž znamená trhat). Obvykle se vyrábí z dražších druhů sýra. Manu nám ale poradil skvostnou verzi s mozzarellou. S lilkem a rajčaty nemá chybu.

Nehodnoceno

Hodnotilo: 0

Zatím nebylo hodnoceno

Komentáře k receptu

Načítám komentáře...