Grilovaný lilek s rajčaty
Seznam surovin
- lilek 1 kus
- rajčata 3 kusy
- sýr Mozzarella 125 gramů
- smetana na šlehání 50 mililitrů
- olej olivový (nebo olej z ančoviček na zakápnutí)
- rajčátka cherry 12 kusů (plosušená)
- ančovičky 4 plátky
- sůl
- pepř
- bazalka (čerstvá k podávání)
Postup přípravy
1. Mozzarellu natrhejte na drobné kousky, vsypte do misky a zalijte ji smetanou. Promíchejte, podle chuti můžete i osolit (záleží na slanosti sýra a na tom, zda použijete ančovičkový olej, který bývá slaný dost). Rajčata i lilky nakrájejte na plátky, lilky navíc nasucho zprudka ogrilujte.
2. Na talíři střídejte plátky lilku a rajčat, přidejte i polosušená cherry rajčata a ančovičky a zalijte je mozzarellou. Nakonec lehce zakápněte olivovým nebo ančovičkovým olejem a posypte čerstvou bazalkou.
Poznámka k receptu
Stracciatella není jen druh zmrzliny, ale i oblíbená směs natrhaného sýra a smetany (stracciare totiž znamená trhat). Obvykle se vyrábí z dražších druhů sýra. Manu nám ale poradil skvostnou verzi s mozzarellou. S lilkem a rajčaty nemá chybu.
Načítám komentáře...