Guláš z kysaného zelí
Seznam surovin
- cibule 1 kus
- olej 1 lžíce
- majoránka 1 lžička
- paprika 1 lžička (mletá)
- jablka 1 kus
- zelí kysané 400 gramů
- vývar kuřecí 200 mililitrů
- sůl
- pepř černý (mletý)
- brambory 1 kus
- krůtí maso 250 gramů (prsa)
- paprika 3 kusy (různé barvy)
- máslo 20 gramů
Postup přípravy
Cibuli oloupeme, nakrájíme na kostičky a orestujeme ji ve větším hrnci na rozehřátém oleji. Přidáme majoránku, mletou papriku, jablko zbavené jádřince a nakrájené na větší kousky a kysané zelí, vše zalijeme vývarem, promícháme a dusíme pod pokličkou 20 minut.
Guláš osolíme, opepříme, vmícháme oloupanou a najemno nastrouhanou bramboru a povaříme ještě 10 - 15 minut.
Mezitím nakrájíme krůtí maso a očištěné papriky na nudličky, zprudka je společně orestujeme v pánvi na rozehřátém másle, osolíme je a opepříme.
Zelný guláš rozdělíme na talíře, rovnoměrně na ně rozdělíme krůtí maso s paprikami a ihned podáváme, doplněné chlebem nebo pečivem.
Načítám komentáře...