Hrachové placky
Seznam surovin
- hrách zelený 350 gramů (suchý)
- vejce 2 kusy
- cuketa 1 kus (malá)
- žampiony 100 gramů
- mouka pšeničná hladká
- česnek 1 stroužek
- kmín 1 lžička (drcený)
- tymián 1 lžička (lístky)
- sůl
- olej (na pečení)
Postup přípravy
Hrách večer předem zalijeme vodou (asi 1 litr) a necháme přes noc namočit. Druhý den hrách uvaříme doměkka. Pak hrách scedíme, třetinu odebereme a necháme odkapat. Ke zbytku hrachu přidáme vejce a vše rozmixujeme dohladka. Přidáme kmín, tymián, jemně nasekaný česnek
a celý hrách, osolíme a necháme stát.
Cuketu omyjeme, nakrájíme na plátky a zprudka je opečeme v pánvi na 0,3 dl oleje. Přendáme je na tácek a necháme zchladnout. To samé uděláme s plátky žampionů, které pak spolu s cuketou přimícháme do hrachové směsi. Nahřátou pánev potřeme olejem, naběračkou do ní dáme na zkoušku malou hromádku těsta, rozetřeme ho na placku a opečeme z jedné strany. Pak ji zkusíme otočit a pokud se těsto bude při otáčení trhat, přimícháme do těsta trochu mouky.
Z připraveného těsta pak upečeme na pánvi s menším množstvím oleje placky o průměru asi 7 cm (celkem asi 20). Rozdělíme je na talíře a doplníme čerstvou zeleninou, popřípadě ochuceným jogurtem nebo zakysanou smetanou.
Načítám komentáře...