Hráškový nákyp

Seznam surovin

Nákupní seznam na e-mail

Postup přípravy

Nasypte do kastrolu 250 g hrášku, zalijte ho vodou, aby byl sotva ponořený, vařte 15 minut a rozmixujte.

Utřete 100 g másla se 4 žloutky, špetkou soli a pepře. Vmíchejte prochladlý, rozmixovaný hrášek, zbytek celých hrášků, mouku a nakonec sníh z bílků.

Těstem naplňte máslem vymazanou a mandlovými lupínky vysypanou nákypovou formu (můžete použít i bábovkovou), uzavřete pokličkou nebo alobalem, postavte do hrnce s horkou vodou a vařte cca 60 minut.

Vyklopte na mísu, ozdobte vejci, nastrouhaným sýrem a šunkou.

Nehodnoceno

Hodnotilo: 0

Zatím nebylo hodnoceno

Komentáře k receptu

Načítám komentáře...