Hráškový nákyp
Seznam surovin
- hrášek 350 gramů (mražený)
- máslo 100 gramů
- vejce 4 kusy
- šunka 150 gramů
- mouka pšeničná polohrubá 50 gramů
- pepř černý (mletý)
- sůl
- mandlové lupínky 2 lžíce
- vejce 2 kusy (vařené natvrdo)
- sýr tvrdý 50 gramů (nastouhaný)
- máslo 1 lžíce (na vymazání formy)
Postup přípravy
Nasypte do kastrolu 250 g hrášku, zalijte ho vodou, aby byl sotva ponořený, vařte 15 minut a rozmixujte.
Utřete 100 g másla se 4 žloutky, špetkou soli a pepře. Vmíchejte prochladlý, rozmixovaný hrášek, zbytek celých hrášků, mouku a nakonec sníh z bílků.
Těstem naplňte máslem vymazanou a mandlovými lupínky vysypanou nákypovou formu (můžete použít i bábovkovou), uzavřete pokličkou nebo alobalem, postavte do hrnce s horkou vodou a vařte cca 60 minut.
Vyklopte na mísu, ozdobte vejci, nastrouhaným sýrem a šunkou.
Načítám komentáře...