Hráškový nákyp s pórkem
Seznam surovin
- hrášek zelený 300 gramů
- pórek 200 gramů (očištěný)
- vejce 5 kusů
- sýr krémový 100 gramů (Lučina, či Žervé)
- tvaroh měkký 100 gramů
- sýr polotvrdý 60 gramů (Gouda nastrouhaná)
- smetana zakysaná 1,5 decilitru
- máslo 30 gramů
- pepř bílý 1 špetka (mletý)
- sůl
Postup přípravy
Pórek nakrájíme na kolečka a vložíme ho do kastrolu s rozehřátým máslem. Přidáme hrášek, zeleninu podusíme doměkka, přesypeme do vhodné mísy a necháme prochladnout.
Smetanu rozmícháme s lučinou a tvarohem, směs osolíme, opepříme a přilijeme k zelenině v míse. Přidáme vejce a dobře promícháme. Na závěr přidáme nastrouhaný sýr a vše opět dobře promícháme.
Vhodnou zapékací formu, nejlépe hranatou, vyložíme papírem na pečení. Nalijeme do ní připravenou směs, zakryjeme ji alobalem, postavíme do hlubšího pekáčku naplněného vodou a pečeme asi 50 minut při 150 °C, podle velikosti a tvaru formy.
Načítám komentáře...