Jarní salát

Seznam surovin

Salát:

Zálivka:

Ztracená vejce:

Nákupní seznam na e-mail

Postup přípravy

1. Polníček opláchněte, rajčátka překrojte na půlky a ředkvičky na plátky. Šunku nakrájejte na nudličky a žampiony na plátky.

2. Na pánvi opečte na oleji šunku a žampiony, přidejte drcený kmín, případně opepřete. Do jednotlivých talířů vkládejte salát, rajčata, ředkvičky, opečenou šunku, žampiony a mungo klíčky a navrch položte ztracené vejce. Pokapejte zálivkou, promíchanou z uvedených surovin a 1 lžíce vody, a posypte rozdrobeným sýrem (postup na domácí „balkán“, chcete-li ho ze zvědavosti vyzkoušet, najdete níže).

3. Na ztracená vejce vlijte do kastrůlku s asi 250 ml vody ocet a přiveďte k varu. Jakmile tekutina začne vařit, vařečkou vytvořte uprostřed vír, do kterého pomalu a lehce vlijte vždy jedno vejce. Zmírněte oheň a vařte 3 minuty. Pak vejce opatrně vyjměte a dejte stranou do misky. Takto postupujte i s druhým vejcem. Domácí balkánský sýr Do uzavíratelné krabičky vlijte asi 150 ml vody. Přidejte 6 g soli, vložte 1 tvrdý tvaroh (na strouhání) a uložte na týden do lednice.

Domácí balkánský sýr
Do uzavíratelné krabičky vlijte asi 150 ml vody. Přidejte 6 g soli, vložte 1 tvrdý tvaroh (na strouhání) a uložte na týden do lednice.

Nehodnoceno

Hodnotilo: 0

Zatím nebylo hodnoceno

Komentáře k receptu

Načítám komentáře...