Jarní zelenina s medovo-hořčičnou zálivkou
Seznam surovin
- řepa červená 1 kus (střední)
- kedlubna 2 kusy (malé)
- ředkvičky 1 svazek
- cuketa 1 kus
- hořčice dijonská 1 lžička
- med 2 lžičky (květový)
- olej řepkový 4 lžíce
- šťáva citronová 1 lžíce
- sůl
- pepř (čerstvě mletý)
Postup přípravy
1. Zeleninu omyjte a očistěte, ředkvičky zbavte kořínků, kedlubnu a řepu oloupejte. Vše nakrájejte na co nejtenčí plátky. Nejlépe poslouží mandolína nebo V-kráječ, můžete ale pracovat i nožem.
2. Připravte zálivku. Všechny ingredience dejte do zavařovací skleničky a důkladně jí třeste, dokud se dresink nespojí. Nakrájenou zeleninu zálivkou štědře pokapejte.
Poznámka k receptu
V jednoduchosti je krása. Jemně pokrájené plátky křehké jarní zeleniny křupou a dílo korunuje zálivka – tak dobrá, že ji začnete brzy používat téměř do všech salátů.
Načítám komentáře...