JARNÍ ZELENINOVÁ PÁNEV S MARINOVANÝM TOFU
Seznam surovin
- zelí pak choi 1 kus
- chřest 1 svazek
- cuketa 1 kus
- fenykl 1 kus
- olej kokosový 4 lžíce
- česnek 2 stroužky
- chilli vločky 1/2 lžičky
- sójová omáčka 1 lžička
- nudle rýžové
- semínka dýňová (pražená s umeoctem)
Na marinované tofu:
- tofu 200 gramů (natural)
- česnek 1 stroužek
- koření kari 2 lžičky
- sójová omáčka 4 lžíce
- olej olivový 2 lžíce
Postup přípravy
1. Tofu nakrájejte na plátky a vložte do malé misky, přidejte zbytek surovin rozmíchaných na marinádu a nechte půl hodiny odležet.
2. Zelí rozkrojte podélně na proužky, chřest na půlky, cukety na podélné špalíky. Fenykl rozkrojte na tenké proužky.
3. Na pánvi ve vrstvě oleje osmažte z každé strany marinované tofu.
4. Ve wok pánvi rozpalte olej a zprudka na něm 1–2 minuty osmahněte všechnu zeleninu i s chilli vločkami a česnekem. Podlijte trochou vody, přidejte sójovou omáčku a nechte dusit ještě 1 minutu.
5. Servírujte posypané praženými dýňovými semínky s umeoctem, vařenými rýžovými nudlemi (nebo s vařenou basmati rýží).
Načítám komentáře...