„Jednohrnec“ s růžičkovou kapustou a chorizem
Seznam surovin
- kapusta růžičková 500 gramů
- brambory 500 gramů (malé)
- klobása chorizo 200 gramů (nebo jiné pikantní suché maďarské klobásy)
- česnek (1-3 stroužky)
- cibule 1 kus (nebo svazek cibulky s natí)
- olej olivový 2 lžíce
- tymián 2 snítky
- bobkový list 1 list
- vývar 300 mililitrů
- petržel hladkolistá 1/2 svazku
- pepř
- sůl
Postup přípravy
1 Kapustičky očistěte, odřízněte z nich ovadlé lístečky a kousky stonků a odložte je do mísy. Brambory neloupejte, jen je dobře omyjte, osušte a nakrájejte na plátky. Chorizo zbavte slupky a nakrájejte na širší nudle (klobásu na kolečka). Česnek oloupejte a nakrájejte na plátky. Cibuli oloupejte, rozpulte a nakrájejte na nudličky.
2 V kastrolu rozehřejte olej, vsypte do něj cibuli a nechte ji zpěnit. Přidejte česnek a mírně ho osmažte. Přisypte kapustičky, plátky brambor, nudličky choriza, snítky tymiánu, bobkový list, osolte a opepřete. Vše podlijte vývarem nebo vodou (množství odhadněte dle potřeby) a duste asi 15–20 minut. Hotový pokrm posypte nasekanou petrželkou a podávejte jej s pečivem.
Poznámka k receptu
Růžičková kapusta je vděčnou a zdravou zimní zeleninou. Pokud nad ní u vás doma ohnují nos, zkuste jim ji předložit v doprovodu dobré klobásky.
Tip: Na podlití je nejlepší použít horký vývar. Pokud jej nemáte, můžete použít kvalitní bujon z kostky nebo horkou vodu naředit skleničkou dezertního vína.
Načítám komentáře...