Kapustičky s kaštany
Seznam surovin
- kapusta růžičková 750 gramů
- slanina 8 plátků (zauzená, pokrájená na nudličky)
- jedlé kaštany 200 gramů (vakuované)
- smetana zakysaná 6 lžic
- sůl
- pepř
- brambory (opečené k podávání)
Postup přípravy
1. Kapustičky vařte 8 až 10 minut ve vroucí osolené vodě, až zkřehnou. Sceďte je a hned zchlaďte ledovou vodou.
2. Slaninu opečte asi 4 minuty na širší pánvi dokřupava. Přidejte kaštany, zakysanou smetanu, promíchejte, osolte a opepřete a podávejte buď jako přílohu k pečenému masu, nebo třeba s pečenými bramborami jako hlavní jídlo.
Poznámka k receptu
Báječná večeře nebo originální a bleskurychle vytvořená příloha ke sváteční pečínce.
Načítám komentáře...