Kapustové karbanátky
Seznam surovin
- kapusta 1 kus (menší)
- uzené maso 150 gramů (vařené)
- brambory 2 kusy (vařené)
- vejce 1 kus
- cibule 1 kus
- máslo 1 lžíce
- pepř černý (mletý)
- sůl
- olej (na smažení)
- mouka pšeničná polohrubá 150 gramů (na obalení)
- strouhanka 150 gramů (na obalení)
- vejce 2 kusy (na obalení)
Postup přípravy
Kapustu očistíme, rozebereme na listy a uvaříme je v osolené vodě do poloměkka. Listy vyjmeme a necháme dobře odkapat a vychladnout.
Uzené maso nakrájíme na drobné kostičky, cibuli oloupeme a nakrájíme nadrobno a obojí společně krátce podusíme na másle.
Vychladlé kapustové listy lehce vymačkáme, nasekáme nadrobno a vložíme do mísy. Přidáme podušené uzené maso s cibulí, oloupané a jemně nastrouhané vařené brambory a vejce, osolíme, opepříme a opatrně promícháme.
Z hmoty vytvarujeme karbanátky, které obalíme nejprve v mouce, pak ve vejcích rozšlehaných s trochou vody a na závěr ve strouhance. Obalené karbanátky vkládáme do pánve s rozpáleným olejem a zprudka usmažíme z obou stran dozlatova. Necháme je odkapat na savém ubrousku a podáváme se šťouchanými brambory nebo bramborovou kaší a rajčatovým salátem.
Poznámka k receptu
Pokud jsou karbanátky moc silné a nestačí se důkladně prosmažit, přeložte je po osmažení do pekáčku, vložte do trouby vyhřáté na 120 °C a zvolna dopečte doměkka a dozlatova. Těsně před dopečením je ještě můžete posypat nastrouhaným sýrem.
Načítám komentáře...