Kapustové závitky s uzeným masem
Seznam surovin
- moravské uzené 200 gramů (plátky)
- sýr tvrdý 200 gramů (plátky nebo nastrouhaný)
- mrkev 1 svazek (podle počtu závitků)
- kapusta 1 kus (podle počtu závitků)
- máslo 2 lžíce
- sůl 2 špetky
- brambory 1 kilogram (pečené nebo vařené, na přílohu)
- tatarská omáčka 1 lžíce
Postup přípravy
Mrkev a kapustové listy povařte ve vroucí osolené vodě doměkka a nechte okapat.
Na každý plátek masa položte plátek sýra (nebo trochu nastrouhaného), kapustový list a mrkev a zabalte do závitku. Sepněte párátky nebo ovažte nití. Na pánvi rozpusťte máslo a závitky opečte ze všech stran.
Podávejte s vařenými nebo pečenými brambory přelité rozpuštěným máslem.
Poznámka k receptu
Nic nepokazíte přidáním tatarské omáčky nebo jogurtového dresingu.
Načítám komentáře...