KARÍ ZE SMAŽENÝCH LILKŮ

Seznam surovin

Nákupní seznam na e-mail

Postup přípravy

1. Lilky nakrájejte na větší hranolky, osolte a nechte asi 10 minut vypotit. Pak je osušte papírovou utěrkou a v rozpáleném oleji je osmažte dozlatova. Hotové hranolky pak odložte na papírovou utěrku, která odsaje přebytečný tuk.

2. V hrnci nebo v hluboké pánvi rozpalte lžíci oleje a orestujte na něm česnek, zázvor, nasekanou citronovou trávu a cibuli. Přidejte všechno koření, cukr a nechte minutu opékat, aby se koření rozvonělo a cukr zkaramelizoval. Zalijte kokosovým mlékem a provařte. Přidejte lilky a nechte pomalu vařit 4 minuty, aby se všechny chutě prolnuly, lilky se ale nesmějí rozvařit. Dochuťte octem a solí. Ideální přílohou je rýže.

Poznámka k receptu

V jednom městečku na Srí Lance Kamu zahlédla stánek s kořením, kde byly nádoby popsány česky. Ukázalo se, že kořenář Shantha miluje Česko a českou kulturu. Kamu ukazoval české časopisy a vyprávěl, kde všude byl. Jeho manželka pak Kamu naučila tohle báječné karí.

Hodnocení: 4,0/5

Hodnotilo: 1

Vaše hodnocení: 4

Komentáře k receptu

Načítám komentáře...