Kedlubna na paprice
Seznam surovin
- kedlubna 6 kusů (nebo 1 gigant)
- žampiony 6 kusů
- cibule 1 kus
- olej slunečnicový 30 mililitrů
- paprika sladká 10 gramů (mletá)
- mouka pšeničná hladká 40 gramů
- sůl
- pažitka
Postup přípravy
Oloupanou brukev nakrájíme na kostičky, žampióny na plátky. Drobně nakrájenou cibuli osmahneme na oleji, přidáme papriku, brukev, žampiony, podlijeme malým množstvím vody a dusíme do měkka.
Ochutíme solí. Mouku rozmícháme ve 150 ml vody, přidáme k zelenině a mírným varem vaříme 10 minut.
Podáváme s vařenými bramborami, těstovinou nebo kynutým knedlíkem jako hlavní jídlo. Na talíři pak zdobíme sekanou pažitkou.
Pokud chceme, aby byl pokrm hutnější, můžeme přidat i vařené vejce, plátek opečeného tofu, nebo pokrm posypat strouhaným sýrem.
Načítám komentáře...