KOKOSOVÉ KARI S CIZRNOU
Seznam surovin
- kokosové mléko 500 mililitrů
- rajčata 4 kusy (nebo plechovka konzervovanych)
- zázvor (2-3cm)
- dýně 1 kus (stredne velká)
- zelenina (1-2 druhy dle sezony (cuketa,květák,brokolice,batát))
- cizrna (předem uvařená nebo případně plechovka konzervované scezené cizrny)
- miso pasta (2-3 lžičky nebo sójové omáčky )
- pepř kajenský 1 špetka
- kurkuma 1 špetka
- koriandr 1 hrst (nasekaný nebo petrželka)
- řasy mořské (kousek)
Příloha:
- pohanka (nebo quinoa )
Postup přípravy
Předehřejte troubu na 180 stupňů. Kokosové mléko, nasekaná rajčata, kousek zázvoru, řasu, pepř a kurkumu dejte do hrnce a přivedťe k varu. Mezitím si nakrájejte na kousky zeleninu a přidejte ji do hrnce. Směs vložte na 20–30 minut do trouby, po jejich uplynutí přidejte cizrnu a miso. Vraťte hrnec do trouby, dokud nebude zelenina měkká. Na talíři posypte pokrm čerstvým koriandrem nebo petrželkou.
Načítám komentáře...