Kořeněná dýně s cizrnou
Seznam surovin
- dýně 1 kus (menší máslová)
- cizrna 400 gramů (sterilovaná)
- kari pasta 2 lžíce (červená)
- kokosové mléko 400 mililitrů
- rostlinný olej 2 lžíce
- sůl
- koriandr (čerstvý)
- kokosové lupínky (k podávání)
Postup přípravy
Dýni oloupejte, lžící vydlabejte semínka a dužinu nakrájejte na kostky. V hrnci rozpalte olej a přidejte k němu kari pastu. Asi minutu nebo dvě restujte, pak přidejte dýni a cizrnu. Promíchejte, osolte a zalijte kokosovým mlékem. Přiveďte k varu a vařte 20–30 minut, dokud dýně nebude měkká a kokosové mléko se nezredukuje na hustší omáčku. Posypte nasekaným koriandrem a podávejte spolu s kokosovými lupínky
Načítám komentáře...