Křupavá barevná zeleninka se dvěma dipy
Seznam surovin
- rajčátka cherry 10 kusů
- ředkvičky 1 svazek (menší)
- salát hlávkový 1 kus (větší srdíčko)
- mrkev 2 kusy
- okurka salátová 1/2 kusu
- paprika červená 1 kus
Na růžový dip:
- paprika červená 1/2 kusu
- olej olivový
- smetana zakysaná 200 gramů
- pažitka 1 snítka
- sůl
Na banánový dip:
- banány 1 kus (oloupaný)
- olej olivový 1/2 decilitru
- šťáva citronová (z 1 citronu)
- kari 1/4 lžičky (mleté)
- sůl 1 špetka
Postup přípravy
Všechnu zeleninu omyjeme, případně i oloupeme, nakrájíme na menší kousky a rozdělíme ji podle druhů na talíř nebo do jednotlivých mističek.
Růžový dip vyrobíme smícháním zakysané smetany se sladkokyselou omáčkou, nakrájenou pažitkou a trochou soli. Na banánový dip rozmixujeme banán s olivovým olejem, citronovou šťávou, kari a solí.
Dipy rozdělíme do dvou mističek a podáváme k nakrájené zelenině.
Poznámka k receptu
Se stejnými dipy se dá takto podávat i ovoce (např. ananas, hrušky, jablka).
Načítám komentáře...