Křupavá máslová mrkvička
Seznam surovin
- mrkev 20 kusů (karotka, hezká, nejlépe i s natí)
- máslo 2 lžíce
- cukr krupice 3 lžíce
- sůl 1 špetka
Postup přípravy
Nať mrkví uřízneme asi 3 cm nad kořenem, mrkve opláchneme a oškrábeme nožem. Vložíme je do hrnce s 1 litrem vroucí vody, povaříme asi 5 – 8 minut do poloměkka, scedíme je a necháme odkapat.
V kastrůlku rozpustíme máslo, přidáme cukr a povařenou mrkev a za stálého míchání ji krátce orestujeme. Pak ji mírně osolíme, ztlumíme plamen a necháme ještě chvíli restovat, až se odpaří veškerá voda a zůstane lehce zkaramelizované máslo. Podáváme ihned.
Načítám komentáře...