Květák na kari s vejcem
Seznam surovin
- olej 3 lžíce
- cibule 1 kus
- česnek 2 stroužky
- zázvor (čerstvý 2cm)
- květák 1 kus (menší)
- brambory 2 kusy (velké)
- kari pasta 1 lžička
- koření kari 2 lžičky
- kokosové mléko 400 mililitrů
- rýže (k podávání)
- koriandr (k podávání)
Postup přípravy
V hrnci na rozpáleném oleji zpěňte na měsíčky nakrájenou cibuli. Přidejte kari pastu, nadrobno nasekaný zázvor s česnekem, kari koření a vzápětí na kostky nakrájené brambory a na růžičky rozebraný květák. Promícháme, aby se kousky obalily v koření. Vlijeme kokosové mléko a pod pokličkou dusíme 15 minut, dokud brambory nezměknou. Podáváme s rýží basmati. Na talíři zdobíme koriandrovou natí.
Poznámka k receptu
Náš tip: Sytější variantu vytvoříme, když do omáčky ke konci přidáme dvě natvrdo uvařená a rozkrájená vejce.
Načítám komentáře...