Květák s holandskou omáčkou

Seznam surovin

Na 4 porce:

Holandská omáčka:

Rajčatový salát:

Nákupní seznam na e-mail

Postup přípravy

1. Květák rozdělte na menší růžičky, omyjte je a do měkka uvařte v osolené vodě s cukrem. Nechte je okapat, přemístěte na servírovací mísu a přelijte teplou holandskou omáčkou.

2. Holandská omáčka: Do nerezové misky nad vroucí vodní lázeň vlijte vývar, žloutky a sůl a směs důkladně prošlehejte metlou. Za stálého šlehání k ní přidávejte na kousky nakrájené máslo.

3. Až omáčka dostatečně zhoustne, dochuťte ji citronovou šťávou, přelijte jí růžičky uvařeného teplého květáku a zbylou nalijte do omáčníku pro případ, že by si chtěl někdo přidat. Ihned noste na stůl. Jako příloha se nejlépe hodí nové brambory a rajčatový salát.

4. Rajčatový salát: Omytá rajčata nakrájejte na dílky a rozdělte je do čtyř misek na jednotlivé porce. Každou poté posypte na jemno pokrájenou cibulkou a přelijte nálevem smíchaným ze zhruba 200 ml vody, soli, cukru a octa. Nakonec posypte na hrubo namletým pepřem.

Poznámka k receptu

Obalovaný? Na mozeček? Nikoli, naprosto elegantně s hebkou holandskou omáčkou!

Nehodnoceno

Hodnotilo: 0

Zatím nebylo hodnoceno

Komentáře k receptu

Načítám komentáře...