Květáková pizza
Postup přípravy
Květák uvařte ve vroucí osolené vodě doměkka, ovšem nerozvařte. Pak ho rozmixujte dohladka spolu s mandlemi. Přidejte vejce, nastrouhaný sýr, podrcený stroužek česneku, lístky a sůl. Hmotu rozprostřete do tvaru pizzy na pečicí papír a dejte péct na 180 stupňů na asi 15 minut. Vyndejte, jakmile začnou okraje zlátnout. Pak na pizzu vyskládejte zeleninu podle chuti a pečte dalších 15 minut, nejlépe na svrchní pečení.
Poznámka k receptu
S květákovou pizzou dostanete do těla maximum zeleniny, ale žádný lepek. Nakupte tu nejčerstvější zeleninu a vyskládejte ji třeba v barvách duhy. Recept si navíc snadno zapamatujete, protože v něm hrají roli samé jedničky.
My jsme na květákovou pizzu použili cherry rajčata, červenou a žlutou papriku, kukuřici, zelenou papriku, brokolici a alovou cibulku. JAKÝ SÝR? Použijte klidně goudu nebo eidam, mozzarella trochu změní konzistenci těsta, ale chutná také skvěle.
Načítám komentáře...