Květákové steaky s olivovou salsou

Seznam surovin

Steak:

Salsa:

Nákupní seznam na e-mail

Postup přípravy

1. Troubu předehřejte na 180 °C a dva plechy vyložte pečicím papírem. Omyté a osušené květáky rozkrojte na poloviny a z každé odkrajujte co možná nejkompaktnější plátky o síle asi 1,5 cm.

2. Na pánvi rozehřejte dvě lžičky olivového oleje, každý plátek květáku opékejte 4 - 5 minut nebo dokud nezezlátne. Opečené plátky naskládejte na plech, osolte a opepřete. Plechy dejte do vyhřáté trouby a pečte asi 12 - 15 minut (dokud nezměknou).

3. Mezitím nasekejte olivy, kapary, petrželovou nať a oregano, vše promíchejte s olivovým olejem, citronovou šťávou a cukrem. Salsu dochuťte solí, pepřem a podávejte s upečenými květákovými steaky.

Poznámka k receptu

Čím větší květák, tím větší pravděpodobnost, že z něj ukrojíte úhledný plátek. Využijte jen středové části, zbytek hlávky můžete s výhodou použít v dalších receptech.

Nehodnoceno

Hodnotilo: 0

Zatím nebylo hodnoceno

Komentáře k receptu

Načítám komentáře...