Květákové steaky s olivovou salsou
Seznam surovin
Steak:
- květák 2 kusy (větší)
- olej olivový 2 lžíce (2-3 lžíce)
- sůl
- pepř
Salsa:
- olivy zelené 100 gramů (bez pecky)
- kapary 2 lžíce
- petržel hladkolistá 1 hrst
- oregano 1 lžíce (čerstvé nasekané)
- olej olivový 100 mililitrů
- šťáva citronová 2 lžíce
- cukr 1 lžička
Postup přípravy
1. Troubu předehřejte na 180 °C a dva plechy vyložte pečicím papírem. Omyté a osušené květáky rozkrojte na poloviny a z každé odkrajujte co možná nejkompaktnější plátky o síle asi 1,5 cm.
2. Na pánvi rozehřejte dvě lžičky olivového oleje, každý plátek květáku opékejte 4 - 5 minut nebo dokud nezezlátne. Opečené plátky naskládejte na plech, osolte a opepřete. Plechy dejte do vyhřáté trouby a pečte asi 12 - 15 minut (dokud nezměknou).
3. Mezitím nasekejte olivy, kapary, petrželovou nať a oregano, vše promíchejte s olivovým olejem, citronovou šťávou a cukrem. Salsu dochuťte solí, pepřem a podávejte s upečenými květákovými steaky.
Poznámka k receptu
Čím větší květák, tím větší pravděpodobnost, že z něj ukrojíte úhledný plátek. Využijte jen středové části, zbytek hlávky můžete s výhodou použít v dalších receptech.
Načítám komentáře...