KVĚTÁKOVÝ FALAFEL

Seznam surovin

Dresink:

K podávání:

Nákupní seznam na e-mail

Postup přípravy

1. Syrový květák nasekejte nadrobno – buď ve food processoru, nebo v sekacím nástavci tyčového mixéru. Pokud je nemáte, nasekejte ho ručně, ale odřežte všechny silnější košťály. Rozmixujte cibuli, česnek, bylinky, koření, vejce, vmíchejte květák a osolte. Postupně vmíchejte mandlovou mouku nebo strouhanku a ze směsi vytvarujte kuličky.

2. Do rendlíku vlijte vyšší vrstvu oleje, rozpalte ho a kuličky osmažte dozlatova. Můžete je také olejem jen zakápnout a péct v troubě předehřáté na 200°C asi 20 minut. Mezitím v misce prošlehejte všechny suroviny na dresink. Hotový falafel podávejte se salátem a rajčátky, zakápnutý dresinkem a posypaný piniovými semínky a koriandrem.

Poznámka k receptu

Falafel je jedna z nejlepších věcí, které se dají s květákem udělat. Výborně se hodí do pity, sendvičů i salátů, ty ale připravte předem. Jinak falafel sníte, jakmile ho doděláte. Jako se to málem stalo nám.

Nehodnoceno

Hodnotilo: 0

Zatím nebylo hodnoceno

Komentáře k receptu

Načítám komentáře...