LEČO
Seznam surovin
- paprika 6 kusů (barevná)
- rajčata 4 kusy
- vejce 3 kusy
- cibule 1 kus
- klobása čabajka 150 gramů
- olej 2 lžíce
- petržel hladkolistá (na ozdobu)
- sůl
- pepř
Postup přípravy
1. Cibuli nakrájejte nadrobno, papriky a rajčata na kousky. V hrnci se silným dnem rozpalte polovinu oleje a orestujte cibuli. Pak přidejte rajčata, papriky a opečte. Osolte a opepřete. Poměrně rychle pustí dost vody, za občasného míchání je duste tak dlouho, až se téměř všechna vyvaří. Podle zralosti plodů to bude trvat asi 15–25 minut.
2. Zatímco se zelenina dusí, nakrájejte čabajku na kolečka. V pánvi rozpalte zbylý olej a opečte ji dozlatova. Čabajku je lepší opéct zvlášť, některé druhy pustí hodně oleje a lečo by pak bylo příliš mastné. Pokud jídlo připravujete v kotlíku, přidejte uzeninu už k cibuli a vyberte takovou, která tolik tuku nepustí.
3. Čabajku vmíchejte k zelenině, přidejte vejce a míchejte, dokud se nespojí s ostatními surovinami a nejsou krásně krémová. Nemělo by to trvat víc než pár minut. Hotové lečo ozdobte petrželkou a podávejte s chlebem.
Poznámka k receptu
Využijte toho, že rajčata a papriky jsou v ideální kondici, a připravte klasické lečo. Zasytí, naplní vás nostalgií, a pokud se fl ám u ohně protáhne, zklidní rozbouřené žaludky.
Načítám komentáře...