Melanzane alla parmigiana - Lilek a la parmigiana
Seznam surovin
- lilek 300 gramů
- rajčata sterilovaná 400 gramů
- sýr Mozzarella 150 gramů
- sůl 1 špetka
- pepř 1 špetka (čerstvě mletý)
- bazalka 1 hrst
- olej olivový 2 lžičky
Postup přípravy
1. Lilky podélně nakrájejte na 5 až 10 mm silné plátky, potřete olivovým olejem a ochuťte solí a pepřem.
Mozzarellu nakrájejte na 3 mm silné plátky. V misce smíchejte rajčata se solí, pepřem a nasekanými bylinkami.
2. Pět minut předehřívejte zavřený gril při středním nastavení. Trychtýř nastavte na nepřímý žár.
Lilky opékejte při nízké teplotě asi dvě minuty z každé strany.
3. Olivovým olejem vytřete zapékací misku a naskládejte do ní lilky, rajčata i mozzarellu. Zapékejte v předehřátém grilu na 200°C po dobu asi patnácti minut.
Poznámka k receptu
Grily švýcarské značky Outdoorchef - plynové, na uhlí i elektrické - vám udělají radost, pokud byste rádi něco sofistikovanějšího. Švýcarská značka totiž vyzrála na všechny běžné grilovací trable. Zůstalo jen pohodlné, rychlé a zdravější grilování.
Načítám komentáře...