Lilek v parmazánovém těstíčku
Seznam surovin
- vejce 2 kusy
- víno bílé 2 lžíce (suché)
- mouka pšeničná hladká 2 lžíce (2-3 lžíce)
- sýr Parmezán 40 gramů
- lilek 2 kusy (střední)
- olej řepkový (na smažení)
- salát hlávkový 1 kus
- jogurt bílý 4 lžíce
- sůl
Postup přípravy
1. Vejce prošlehejte s bílým vínem, moukou, nastrouhaným parmazánem a špetkou soli (nepřesolte – sýr je dost slaný) a znovu dobře prošlehejte metličkou. Těstíčko by nemělo být příliš řídké, pokud je to nutné, přidejte trochu mouky.
2. Lilky nakrájejte na plátky silné asi 1 cm a osolte po obou stranách. Po pár minutách z nich odsajte „vypocenou“ tekutinu papírovou utěrkou.
3. Na velké pánvi rozpalte olej. Plátky lilku obalujte v těstíčku a pak smažte na středním ohni po každé straně asi 3 minuty dozlatova.
4. Upečené lilky dávejte na papírové utěrky, které odsají tuk. Podávejte s hlávkovým salátem, zakapaným osoleným jogurtem.
Poznámka k receptu
Lilky nechte chvíli „vypotit“, ne kvůli hořkosti, ale kvůli velkému obsahu vody, vypocené lilky nenasáknou tolik oleje.
Načítám komentáře...