Lilkové závitky s kozím sýrem
Seznam surovin
- lilek 1 kus (kratší a silnější)
- sýr kozí 300 gramů
- špenát 12 listů (listový)
- olej olivový 2 lžíce
- česnek 2 stroužky
- tymián 2 snítky
- sůl
- olej 2,5 decilitru (na smažení)
Na obalení:
- strouhanka 150 gramů
- mouka pšeničná hladká 80 gramů
- vejce 1 kus
- mléko 2 lžíce
Postup přípravy
Lilek omyjeme, osušíme a podélně ho nakrájíme na 8 tenkých plátků. Dva okrajové plátky nakrájíme na kostičky a nejširší středové plátky rozřízneme podélně na poloviny tak, abychom získali celkem 12
plátků.
Kostičky lilku zprudka opečeme na oleji, přidáme jemně nakrájený česnek a lístky tymiánu a podle chuti přisolíme. Listy špenátu krátce spaříme ve vroucí osolené vodě, zprudka je zchladíme v ledové vodě, necháme odkapat a rozložíme na čistou utěrku.
Plátky lilku nasucho opečeme na teflonové pánvi jen tak, aby změkly. Rozložíme je na pracovní desku a rozdělíme na ně podušené kostičky lilku a na každý položíme špalíček kozího sýru. Plátky i s náplní stočíme do závitků a každý zabalíme do listu špenátu.
Závitky obalíme v mouce, opatrně namočíme ve vejci rozšlehaném s mlékem, obalíme ve strouhance a necháme chvilku zaschnout. Pak je postupně usmažíme dozlatova ve vysoké vrstvě rozehřátého oleje, necháme odkapat na papírové utěrce a ihned podáváme.
Načítám komentáře...