Lilky nadívané zeleninou
Seznam surovin
- lilek 4 kusy
- olej 200 mililitrů
- cibule 3 kusy
- paprika 5 kusů
- paprika feferonka 1 špetka
- rajčata 3 kusy
- česnek 1 stroužek
- petržel kadeřavá/kudrnka 1 hrst
Na zálivku:
- mouka pšeničná hladká 2 lžíce
- olej 50 mililitrů
- šťáva rajčatová 100 mililitrů
- sůl
- pepř
Postup přípravy
Lilky důkladně omyjte a osušte, odkrojte stopky a každý příčně nařízněte. Opečte lilky na oleji a dejte na stranu.
Na tomtéž oleji osmažte nadrobno nakrájené cibule, papriky, feferonku a rajčata. Do osmažené směsi přidejte nasekaný česnek, osolte podle chuti a dobře promíchejte.
Řezy v lilcích naplňte zeleninovou směsí a lilky narovnejte do zapékací mísy. Trochu je podlijte vodou a vložte do předehřáté trouby. Pečte při 200 °C asi 30 minut.
Mouku osmahněte na oleji, přidejte rajskou šťávu, osolte, opepřete a povařte. Šťávou zalijte lilky a nechte v troubě ještě krátce zapéci.
Poznámka k receptu
Podávejte s čerstvým pečivem nebo opečenými bramborami.
Načítám komentáře...