Marinovaný květák na sladkokyselo
Seznam surovin
- květák 1 kus
- cibule 8 kusů (malé cibulky)
- kukuřičky 1 balení (mražené )
- hřebíček 5 kusů (celý)
- bobkový list 2 kusy (celý)
- pepř černý 1 lžička (celý)
- víno 200 mililitrů (muškátové)
- sůl
- ocet jablečný 150 mililitrů
- med 1/2 lžíce
- olej olivový
Postup přípravy
Očištěný květák rozebereme na růžičky, cibulky oloupeme, přidáme kukuřičky a povaříme asi 6 minut ve slané vodě.
Scedíme, vložíme do pánve s olivovým olejem a podusíme 2-3 minuty. Přidáme jablečný ocet, muškátové víno a koření.
Chvíli povaříme, přidáme med, odstavíme z plotny, přelijeme do kameninové nádoby a necháme asi půl dne marinovat.
Načítám komentáře...