Marmeláda z červené cibule
Seznam surovin
- olej olivový 3 lžíce
- cibule červená 700 gramů (oloupaná)
- sůl 1 lžička
- pepř černý 1 lžička (čerstvě mletý)
- cukr hnědý 150 gramů
- víno portské 1,5 decilitru
- víno červené 2,5 decilitru (kvalitní)
- šťáva z červené řepy 2 lžíce
Postup přípravy
V hrnci rozpálíme olej, přidáme na tenké plátky nakrájenou cibuli, sůl, pepř a cukr a promícháme. Hrnec zakryjeme poklicí a vaříme, dokud cibule nepustí šťávu. Pak hrnec odkryjeme a vaříme za občasného míchání ještě 30 minut. Cibule musí změknout, ale neměla by příliš zhnědnout.
K měkké cibuli přimícháme portské a červené víno a šťávu z červené řepy a povaříme dalších 30 minut.
Hotovou marmeládu naplníme do čistých sklenic, necháme ji zcela vychladnout, teprve pak sklenice uzavřeme a uložíme v chladu.
Poznámka k receptu
Marmeláda z červené cibule je naprosto dokonalá v kombinaci s modrým sýrem, kuřetem nebo paštikou. Před přidáním vína a octa se ujistěte, že je cibule uvařená úplně doměkka.
Do směsi můžete pro ještě lepší chuť přidat 1 lžíci fenyklových semínek.
Načítám komentáře...