Marmeláda z červené cibule I
Seznam surovin
- cibule červená 2 kusy (velká)
- cukr hnědý 1 hrnek
- ocet vinný 1 hrnek (červený)
- tymián 2 lžičky (čerstvý, nasekaný nebo 1/2 lžičky sušeného)
- česnek 4 stroužky
Kromě toho:
Postup přípravy
Cibule oloupeme, nakrájíme na kostičky a nasypeme do pánve. Zasypeme je cukrem, přidáme vinný ocet, sušený tymián (pokud nemáme čerstvý) a prolisovaný česnek a přivedeme k varu. Snížíme teplotu a na mírném ohni povaříme asi 45 minut, dokud není cibule měkká a téměř všechna tekutina vyvařená. Pak vmícháme čerstvý tymián, pokud jsme nepoužili sušený, směs odstavíme z ohně a necháme vychladnout.
Bagetu nebo bílý chléb nakrájíme na plátky, rozložíme je na plech a opečeme z obou stran do světle zlatavé barvy v troubě zapnuté na gril. Pak na ně rozdělíme sýr nakrájený na kousky a ještě je krátce vložíme pod gril, než se sýr roztaví.
Na každý toast dáme asi dvě lžičky připravené cibulové marmelády a podáváme je ještě horké.
Poznámka k receptu
Když hotovou vychladlou marmeládu naplníte do dobře uzavíratelné nádoby a uložíte do chladničky, vydrží bez úhony až dva týdny.
Načítám komentáře...