Mrkev s badyánem

Seznam surovin

Nákupní seznam na e-mail

Postup přípravy

1. Mrkev očistěte a dejte vařit do lehce osolené mrkvové šťávy s badyánem. Měla by být uvařená na skus, tedy měkká, ale stále křupavá. Hotovou mrkev vyjměte děrovanou naběračkou a rychle zchlaďte v ledové vodě, zachová si tak křehkost, barvu i chuť.

2. Před podáváním vraťte mrkev do hrnce s mrkvovou šťávou, v níž se vařila, prohřejte a podle chuti přidejte javorový sirup, dochuťte solí a čerstvě mletým pepřem a hned servírujte.

Poznámka k receptu

Na tuhle úpravu se hodí mladší a menší mrkev. Pokud zrovna není na trhu, použijte vzrostlejší kusy, které nakrájejte na menší kusy.

Nehodnoceno

Hodnotilo: 0

Zatím nebylo hodnoceno

Komentáře k receptu

Načítám komentáře...