Mrkev s fazolkami na asijský způsob
Seznam surovin
- mrkev karotka 500 gramů
- fazolky zelené 300 gramů (jemné)
- olej 0,2 decilitru
- zázvor 2 lžíce (čerstvý, strouhaný)
- sójová omáčka 2 lžíce
- cukr hnědý 1 lžíce
- paprička chilli červená 1 kus
- olej sezamový 5 kapek
Postup přípravy
Karotky omyjeme, každé ponecháme asi 2 cm nati, zbytek odkrojíme a karotky oloupeme. Fazolky omyjeme, zbavíme stopek a necháme odkapat.
V hrnci přivedeme k varu osolenou vodu a nejprve v ní povaříme karotky vcelku tak, aby zůstaly křehké. Scedíme je, ihned prudce zchladíme pod studenou vodou a necháme odkapat. Stejně uvaříme i fazolky, které po zchladnutí můžeme podélně rozříznout na poloviny.
V hluboké pánvi (nejlépe wok) nahřejeme olej, přidáme odkapanou zeleninu a jemně nakrájenou chilli papričku a lehce opečeme. Přisypeme cukr a když se začne tavit, přilijeme sójovou omáčku a šťávu vymačkanou z nastrouhaného zázvoru a necháme krátce přejít varem. Nakonec přidáme několik kapek sezamového oleje a již dále nevaříme.
Načítám komentáře...