Nakládaná řepa

Seznam surovin

Řepa:

Nálev:

Nákupní seznam na e-mail

Postup přípravy

1. Řepu vařte neoloupanou v osolené vodě asi 45 minut, až trochu změkne. Mezitím připravte nálev: smíchejte všechny suroviny, přiveďte k varu a míchejte, dokud se nerozpustí cukr a sůl. Vařte na mírném ohni asi 10 minut, pak stáhněte z plotny.

2. Řepu oloupejte, nakrájejte na klínky, vložte do sterilizovaných sklenic a zalijte horkým nálevem. Nechte odležet aspoň 2 dny. Pokud řepu chcete uchovávat déle, pro jistotu ji zavařte.

Poznámka k receptu

  • Ve Skandinávii ji tradičně připravují s „vánočním“ kořením – badyánem, hřebíčkem a novým kořením. Staré známé naložené řepě to dodá úplně nový chuťový rozměr.
  • Nutné počítat se dvěma dny na odležení.

Nehodnoceno

Hodnotilo: 0

Zatím nebylo hodnoceno

Komentáře k receptu

Načítám komentáře...