Nakládaná zelenina do chua
Seznam surovin
Zálivka:
- cukr 100 gramů
- ocet 260 mililitrů (kvasný lihový)
- voda 260 mililitrů
- rybí omáčka 1 lžíce
- sůl 1 lžíce
Zelenina:
- květák 1/4 kusu
- mrkev 1 kus
- okurka salátová 1 kus
- česnek 10 stroužků
- cibule šalotka 10 kusů
- paprička chilli červená 4 kusy
- cibulka jarní 4 kusy
Postup přípravy
1. Květák rozeberte na malé růžičky, mrkev nakrájejte na kolečka (můžete si z nich, stejně jako Kamura, vyřezat kytičky), okurku oloupejte tak, aby se střídal oloupaný pruh s pruhem slupky, ve sklenici to bude vypadat efektně. Rozkrojte ji podélně na poloviny, lžičkou vyškrábněte semínka a nakrájejte ji šikmo na plátky asi 1 cm silné. Stonky jarní cibulky podélně překrojte, stroužky česneku a šalotky pouze oloupejte. Zeleninu promíchejte s celými chilli papričkami a naskládejte do zavařovací sklenice.
2. Promíchejte všechny ingredience na zálivku a nalijte ji na zeleninu. Uzavřete a nechte 3 dny odležet v pokojové teplotě. Pak skladujte v lednici.
Poznámka k receptu
- Nakládanou zeleninu mají Vietnamci vždy po ruce asi jako my sterilované okurky. Hodí se prakticky kdykoli a k čemukoli, je to typická pochutina do jedné z mističek na stůl, z nichž si při společném jídle všichni nabírají.
- Ingredience na sklenici o objemu 1 litr a nutné počítat s odležením 3 dny.
Načítám komentáře...