Papriky zapečené s tempehem a jáhlami
Seznam surovin
- olej olivový (extra panenský)
- cibule 1 kus
- Tempeh uzený 1 balení
- rajčatové pyré 2 lžíce
- jáhly 1 šálek
- vývar zeleninový 2 šálky
- paprika červená 4 kusy (podélně rozpůlená a zbavená semen)
- paprika žlutá 1 kus (nakrájená na drobné kostky)
- pórek 1 kus
- česnek 5 stroužků
- petrželka velkolistá 1 šálek
- olej olivový (k podávání)
- ocet vinný (červený k podávání)
- sůl
- pepř
Postup přípravy
1. Na troše oleje nechte zesklovatět cibulku. Přidejte na malé kostičky pokrájený tempeh a opečte ho s rajčatovým pyré.
2. Jáhly dobře propláchněte a v kastrolu se silným dnem zalijte vývarem. Osolte je a zakryté na mírném ohni uvařte.
3. Jáhly načechrejte a přemístěte do velké mísy. Přidejte k nim tempeh, žlutou papriku, na kolečka nakrájený pórek, rozdrcený česnek i petrželku a ochuťte solí a pepřem.
4. Půlky červených paprik naplňte jáhlovou směsí, vyskládejte je do pekáče potřeného olejem a zapečte pod grilem. Podávejte se salátem, zastříknutým olivovým olejem a červeným vinným octem.
Poznámka k receptu
Lehké jídlo bohaté na lecitin, potřebný pro činnost mozku.
Načítám komentáře...