Pečená červená řepa na salátu s kozím sýrem a ořechy
Seznam surovin
Salát:
- řepa červená 16 kusů (malých)
- olej olivový (extra panenský)
- ořechy vlašské 1 hrst
- ocet vinný (červený)
- sýr kozí 6 lžic (čerstvého )
- čekanka 1 kus (červená radicchio)
- petržel hladkolistá (několik snítek)
- sůl
- pepř (namletý barevný)
Zálivka:
- olej olivový 6 lžic (extra panenský)
- hořčice dijonská 2 lžičky
- ocet vinný 2 lžíce
- sůl
- cukr 1 lžička
Postup přípravy
1. Předehřejte troubu na 180 °C.
2. Očištěné, ale neoloupané řepy naskládejte do pekáčku, pokapejte je olivovým olejem, osolte opepřete.
Pekáč vložte do předehřáté trouby a řepu pečte přibližně 30 minut, až půjde nožem lehce rozkrojit. Nechte ji a vychladnout a pokapejte olejem a lžící vinného octa.
3. Zálivku na salát připravíte jednoduše. V misce nebo – ještě lépe – v malé skleničce s uzávěrem důkladně promíchejte všechny uvedené suroviny.
4. Radicchio nakrájejte nebo natrhejte na kousky a přelijte zálivkou. Salát naservírujte na talíře, na něj rozložte řepu a posypte ořechy. Nakonec na talíře rozdělte čerstvý kozí sýr a natrhané lístky hladkolisté petrželky. Ihned podávejte.
Načítám komentáře...