Pečená petržel s medem a česnekem
Seznam surovin
- máslo 80 gramů
- petržel kořenová 1 kilogram
- česnek 1 palička
- pepř černý (mletý)
- sůl
Na doplnění:
- majonéza 300 gramů
- šťáva citronová 2 lžičky
Postup přípravy
V kastrůlku rozpustíme máslo s medem. Kořenovou petržel oloupeme, podélně rozkrojíme a rozložíme na plech. Přidáme rozkrojenou paličku česneku, vše zalijeme medovou směsí, opepříme a osolíme.
Plech vložíme do trouby vyhřáté na 200 °C a pečeme 40 minut.
Majonézu smícháme s citrónovou šťávou, přimícháme vnitřek vymačkaný z pečeného česneku a studenou omáčku podáváme k pečené horké petrželi.
Načítám komentáře...