PEČENÁ RAJČATA S BYLINKAMI
Seznam surovin
- rajčata 1,5 kilogramu (vyzrálá)
- sirup rýžový 300 gramů
- bylinky 1 hrst (čerstvé-dobromysl, rozmarýn, tymián)
- olej olivový
- sůl
Postup přípravy
Plech vymažte olivovým olejem. Rajčata nakrájejte na měsíčky a klaďte na vymazaný plech. Rýžovým sirupem zalijte rajčata, posypte bylinkami a osolte. Vložte do trouby a pečte cca 40 minut na 170 °C. Hotová rajčata poznáte tak, že se odpaří šťáva, kterou rajčata pustí, a rýžový sirup začne po stranách plechu karamelizovat.
Poznámka k receptu
Rajčatovo-bazalkovou omáčku i pečená rajčata s bylinkami můžete mít celoročně připravené k použití, když je sterilujete. Postup je jednoduchý. Plňte je do čistých sklenic, zavíčkujte a sterilujte 20 minut při 80 °C. Takto vám vydrží i rok.“
RAJČATOVOU OMÁČKU I PEČENÁ RAJČATA MŮŽETE DÁL POUŽÍT V KUCHYNI: jako základ rajčatové polévky jako základ omáčky na těstoviny jako základ na pizzu do pomazánek
SUROVINY NA JEDEN PLECH:
Načítám komentáře...