PEČENÁ ZELENINA S ADZUKI
Seznam surovin
- dýně 1 kus (větší)
- mrkev 6 kusů
- batáty - sladké brambory 3 kusy (malé)
- olej olivový
- paprika sladká 2 lžíce
- tymián (sušený nebo čerstvý)
- rozmarýn (sušený nebo čerstvý)
- sůl (dle libosti)
- pepř (dle libosti)
- fazole (adzuki připravené předem)
Postup přípravy
Předehřejte troubu na 200 stupňů. Očistěte a oloupejte zeleninu a nakrájejte ji na stejně velké kousky (trochu větší než do pusy). Dejte je na plech a zakápněte pořádným množstvím oleje. Zeleninu ochuťte solí, pepřem a kořením, aby byla rovnoměrně obalená. Pečte asi hodinu, dokud není zelenina měkká. V průběhu pečení ji 1–2× promíchejte, aby byla stejnoměrně opečená. Hotovou zeleninu smíchejte s fazolkami.
Načítám komentáře...