Pečené cibule

Seznam surovin

Nákupní seznam na e-mail

Postup přípravy

1. Troubu předehřejte na 200 °C. Cibulím seřízněte spodní část tak, aby šly postavit. Seřízněte jim i vršky a zasuňte do nich plátky česneku s kousky bylinek.

2. V misce prošlehejte olej, vývar, balzamikový ocet a cukr. Podle chuti (ale raději střídmě) vzniklou omáčku osolte a ochuťte čerstvě namletým černým pepřem.

3. Cibule dejte do pekáče nebo zapékací mísy a zalijte třemi čtvrtinami omáčky. Pečte je, až změknou, podle potřeby přilévejte omáčku. Pokud cibule rychle tmavnou, snižte teplotu na 180 °C.

4. Odstraňte slupku a před podáváním posypte hrubou solí. Pečené cibule podávejte s pečivem nebo jako vydatné jídlo s bramborovou kaší. (či dietně, s bramborami vařenými v páře).

Nehodnoceno

Hodnotilo: 0

Zatím nebylo hodnoceno

Komentáře k receptu

Načítám komentáře...