Pečené lilky s granátovým jablkem
Seznam surovin
Na pečení:
- lilek 2 kusy
- olej olivový 80 mililitrů
- tymián 1,5 lžičky (lístky)
- granátové jablko 1 kus
- bylinky 1 lžička (zaatar)
- sůl
- pepř
Na omáčku:
- mléko acidofilní 9 lžic
- jogurt bílý 140 gramů (řecký)
- olej olivový 1,5 lžíce
- česnek 1 stroužek (drcený)
- sůl 1 špetka
Postup přípravy
1. Troubu rozehřejte na 200 °C. Lilky rozpulte a ostrým nožem do nich udě- lejte několik šikmých zářezů tak, aby vznikla mřížka ve tvaru kosočtverců. Dejte pozor, abyste neprořízli slupku. Lilky vložte na pekáč dužinou nahoru a důkladně potírejte olivovým olejem, dokud se zcela nevstřebá. Posypte lístky tymiánu (ideální je citronový), osolte a opepřete.
2. Pečte 35 - 40 minut, dokud není dužina měkká a tmavá. Vyndejte z trouby a nechte vychladnout.
3. Rozřízněte granátové jablko a vyjměte semínka. Smíchejte suroviny na omáčku, acidofilní mléko přidávejte postupně. Omáčkou přelijte lilky, posypte zaatarem, granátovými semínky a lehce zastříkněte olivovým olejem.
Načítám komentáře...