Pečený celer s česnekem
Seznam surovin
- celer 1 kus (velký, asi 1,5 kg)
- česnek 1 palička
- olej 2 lžíce
- petržel hladkolistá 1/3 šálku (nasekaná)
- omáčka česneková 1/3 šálku (Hellmann´s)
Postup přípravy
Celer okrájíme, nakrájíme ho na kostky o straně asi 3 cm a promícháme je s olejem.
Celerové kostky rozložíme spolu s celou neoloupanou paličkou česneku na hliníkovou nebo zapékací misku a pečeme na rozehřátém grilu asi hodinu dozlatova a doměkka. Během grilování občas celerové kousky otočíme.
Nakonec celerovou paličku překrojíme, stroužky vymačkáme a promícháme s celerem. Vše posypeme nasekanou petrželkou a podáváme s česnekovou omáčkou.
Načítám komentáře...