Pečený lilek s dušenými fazolemi

Seznam surovin

Nákupní seznam na e-mail

Postup přípravy

Lilky omyjeme, rozřízneme podélně na poloviny, potřeme je na řezu olejem, opepříme, vložíme do trouby vyhřáté na 170° C a upečeme téměř doměkka. Necháme je vychladnout a pak ostrým nožem
vyřízneme z každé půlky asi polovinu dužniny, kterou nakrájíme najemno.

Cibuli a mrkev oloupeme, papriku zbavíme semínek a omyjeme. Zeleninu nakrájíme na jemné kostičky a krátce je orestujeme v hluboké pánvi na zbylém oleji. Pak přidáme rozdrcený česnek se
solí, majoránku a trochu pepře a mícháme asi 5 minut. Směs zalijeme polovinou nálevu z fazolí, přidáme nakrájenou dužninu z lilků, rajský protlak a balzamikový ocet a dusíme, dokud se neodpaří většina tekutiny.

Těsně před koncem přidáme šunku nakrájenou na jemné kostičky. Připravenou směs naplníme do vydlabaných lilkových půlek, vložíme je do trouby vyhřáté na 180° C a pečeme 15 minut dozlatova.

Poznámka k receptu

Před podáváním můžete lilky posypat lísky majoránky nebo strouhaným parmazánem.

Nehodnoceno

Hodnotilo: 0

Zatím nebylo hodnoceno

Komentáře k receptu

Načítám komentáře...