Pečený lilek se šalotkovou vinaigrette
Seznam surovin
- lilek 2 kusy
- miso pasta 1 lžíce (světlá)
- ocet 1 lžíce (sushi)
- cukr krupice 3 lžíce
- cibule šalotka 2 kusy
- olivy černé 50 gramů (Kalamata)
- ocet Balsamico 1 lžíce
- ořechy piniové 1 hrst (restované)
- olej (na opečení)
- petržel hladkolistá 1 hrst
Postup přípravy
1. Lilek oloupejte, podélně rozkrojte, na řezné straně nařežte do mřížky a osolte ho. V pánvi rozpalte olej a lilek zprudka opečte dozlatova. V rendlíku prohřejte ocet, 2 lžíce cukru a míchejte, dokud se cukr nerozpustí. Pak vmíchejte miso a nechte zchladnout. Piniová semínka opražte na pánvi nasucho.
2. Zchladlou pastu vetřete do lilku, dejte do trouby předehřáté na 200 °C a pečte 30 minut, dokud nezměkne. Šalotku nasekejte najemno. V misce prošlehejte balsamico s olejem a lžičkou cukru, přidejte šalotku, část nasekané petrželky a olivy. Jakmile je lilek hotový, přendejte ho na talíř, zakápněte šalotkovou vinaigrette a podávejte posypané zbylou petrželkou a opraženými piniovými semínky.
Načítám komentáře...