Piemontské papriky
Seznam surovin
- paprika 6 kusů (masitá )
- rajčata 6 kusů
- česnek 2 stroužky
- sardelová pasta 2 lžíce
- olej olivový
- sýr Parmezán 1 hrst (strouhaný )
- sůl
- petržel kadeřavá/kudrnka 1 hrst (na ozdobu)
Postup přípravy
Papriky omyjte, osušte, zbavte jádřinců a semínek a podélně rozkrojte na půlky. Položte je na dno zapékací formy vyložené pečicím papírem dužinou navrch. Do každé půlky vložte půlku rajčete.
Sardelovou pastu utřete s česnekem a každé rajče a papriku jí potřete. Povrch pokapejte olivovým olejem a formu vložte do trouby vyhřáté na 180°C. Zapékejte asi 20 minut, aby papriky zůstaly tuhé.
Horký pokrm posypte strouhaným parmezánem a ozdobte nasekanou zelenou petrželkou.
Podávejte s bílým nebo celozrnným pečivem.
Načítám komentáře...