Pikantní papriky plněné zelím
Seznam surovin
- paprika 12 kusů (nejlépe slovenská, menší)
- paprika chilli 4 kusy (nebo feferonka)
- cukr 30 gramů
- sůl 20 gramů
- olej slunečnicový 2 lžičky
- zelí bílé 800 gramů
Na nálev:
- sůl 5 gramů
- cukr 10 gramů
- ocet 1,3 decilitru (8%)
- pepř černý 8 kuliček
- nové koření 4 kuličky
- bobkový list 2 kusy (celý)
- semínko hořčičné 2 lžičky
- voda 3,8 decilitru
Postup přípravy
Očistěné zelí nakrájíme na nudličky, vložíme do mísy, posypeme solí a cukrem, dobře promačkáme a necháme 2 hodiny odležet.
Papriky omyjeme, odřízneme vrchní část se stopkou a vykrojíme jádřince. Na nálev svaříme vodu s octem, solí a cukrem, přidáme koření, 3 minuty povaříme a nálev odstavíme z ohně.
Papriky naplníme ochuceným zelím, rozdělíme je do sklenic, přidáme omyté feferonky nebo chilli papričky a do každé sklenice přidáme lžičku oleje. Sklenice dolejeme horkým scezeným nálevem a uzavřeme. Vložíme je do zavařovacího hrnce s horkou vodou a zahříváme 20 - 25 minut, dokud teplota nedosáhne 90°C. Při této teplotě sterilujeme ještě 35 minut.
Načítám komentáře...