Pikantní papriky plněné zelím

Seznam surovin

Na nálev:

Nákupní seznam na e-mail

Postup přípravy

Očistěné zelí nakrájíme na nudličky, vložíme do mísy, posypeme solí a cukrem, dobře promačkáme a necháme 2 hodiny odležet.

Papriky omyjeme, odřízneme vrchní část se stopkou a vykrojíme jádřince. Na nálev svaříme vodu s octem, solí a cukrem, přidáme koření, 3 minuty povaříme a nálev odstavíme z ohně.

Papriky naplníme ochuceným zelím, rozdělíme je do sklenic, přidáme omyté feferonky nebo chilli papričky a do každé sklenice přidáme lžičku oleje. Sklenice dolejeme horkým scezeným nálevem a uzavřeme. Vložíme je do zavařovacího hrnce s horkou vodou a zahříváme 20 - 25 minut, dokud teplota nedosáhne 90°C. Při této teplotě sterilujeme ještě 35 minut.

Hodnocení: 3,0/5

Hodnotilo: 1

Vaše hodnocení: 3

Komentáře k receptu

Načítám komentáře...